Kuinka asennan Xpaja palvelun (serverin), uudelle koneelle?

Xpajan siirto

Siirrä Xpaja vanhalta koneelta uudelle koneelle kopioimalla hakemisto Xpaja.

DLL-tiedostojen asennus

Lataa tiedosto www.xpaja.fi/files/apu64.zip

Pura zipin tiedostot hakemistoon C:\Windows\SYSWow64

Avaa komentorivi (käynnistä -> kaikki ohjelmat -> komentorivi) järjestelmänvalvojana (hiiren oik. à suorita järjestelmänvalvojana) ja anna hakemistossa c:\windows\SYSWow64 komennot:

regsvr32 xceedzip.dll

regsvr32 xceedftp.dll

regsvr32 vcf132.ocx

regsvr32 oc30.dll

Palvelun asennus

Suorita komento C:\Xpaja\exet\j2s_svr.exe /install  järjestelmänvalvojana (hakemisto voi poiketa esimerkistä)

Tulee ilmoitus ”Service installed..”

Mene rekisterieditoriin (Suorita -> Regedit)

Hae rekisteriavain HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\J2S_SVC

Muuta Display name -> Xpajapalvelin

Lisää arvon ImagePath perään (tummennettu teksti) C:\Xpaja\exet\J2S_Svr.exe C:\Xpaja\ SERVERI 300

Mene Palveluihin (Suorita ->services.msc)

Etsi palvelu J2S Server 1 tai Xpajapalvelin

Muokkaa palvelun käynnistystapa -> Automaattinen

Käynnistä serveri uudelleen ja tarkista tehtävienhallinsta, että prosessi j2s_svr.exe on käynnissä.

Kuvake serverikoneelle

Tee pikakuvake paja.exe:stä koneen työpöydälle. Tiedosto löytyy hakemistosta c:\xpaja\exet

Lisää kuvakkeen ominaisuuksiin kohtaan kohde tummennettu teksti, C:\Xpaja\exet\paja.exe C:\Xpaja\ 01 SERVERI

Käynnistä ohjelma ja paina salasanakentässä Enter -> ohjelma antaa ikkunan vasempaan alareunaan tarkistetunnuksen.

Ilmoita tarkiste Pajadatalle niin saat sitä vastaavan lisenssinumeron.

print