Asiakasrekisteri

1.1 Uuden asiakkaan perustaminen
1.2 Raportit ja toiminnot
1.3 Luokitukset

Tulosta

Asiakasrekisterissä voidaan tarkastella asiakkaalle lähteneitä laskuja, syöttää asiakkaalle poikkeavia hintoja (sopimushinnat) ja alennuksia. Asiakkaat voidaan myös luokitella alennusryhmäluokkiin

1.1 Uuden asiakkaan perustaminen

Uusi asiakas perustetaan painamalla F10 Uusi asiakas. Syötä asiakkaalle ainakin seuraavat tiedot; Tunnus, Nimi, Osoite, Postinumero ja Postitoimipaikka. Tallenna asiakas valitsemalla F4 tallenna.

Muut huomioitavat kentät:

• Myyntierittely: Oletusmyyntierittely
  • Maksuaika: ohjelman oletuksesta poikkeava maksuaika
  • Kassa-ale: asiakkaalle annetaan kassa-alennus(K), jos kenttä on tyhjä arvo on E
  • Luokitus: alennusluokitus.
  • SWIFT IBAN: asiakkaan Välittäjätunnus ja Verkkolaskuosoite. Käytössä vain verkkolaskutus – sovelluksessa
  • OVT-tunnus: asiakkaan OVT-tunnus. Käytössä vain verkkolaskutus – sovelluksessa

1.2 Raportit ja toiminnot

Asiakkaalle lähteneet laskut ja tulostetut kuitit saat päivämäärävälillä valitsemalla F6 toiminnot alta lähteneet laskut tai tulostetut kuitit.

Poikkeavat hinnat (sopimushinnat) syötetään valitsemalla F5 poikkeamat. Valitse ensin poikkeaman tyyppi (yksittäinen tuote tai tuoteryhmäalennus) painamalla koodi kentässä nuolta vasemmalle. Tyypin valitsemisen jälkeen hae ryhmä tai tuote painamalla F2 haku. Syötä poikkeava hinta tai alennusprosentti.

1.3 Luokitukset

Asiakkaat voidaan luokitella eri alennusluokkiin, jolloin ne saavat määrittelemäsi alennusprosentin automaattisesti. Alennusluokat syötetään tuoteryhmäkohtaisesti valitsemalla rekisterit alta tuoteryhmät. Eri alennusluokkia voi olla 20.

Syötä alennusryhmät valitsemalla haluttu tuoteryhmä ja painamalla F4 Näytä tiedot.

Esimerkissä on käytetty kuutta eri luokkaa. Luokat joiden arvo on nolla eivät ole käytössä. Esimerkissä luokan 1 asiakas saa 15 tuoteryhmään kuuluvista tuotteista automaattisesti 12 % alennuksen, luokan 2 asiakas 15 % jne.

Alennusluettelo

Luokituksen mukainen alennusluettelo tulostetaan poimimalla (sarkain) tuoteryhmät, joista luettelo halutaan ja valitsemalla F7 tulosteet alta alennusluettelo. Tämän jälkeen syötetään luokitus, jonka mukaiset alennusprosentit tulostetaan. Jos haluat listan kaikista tuoteryhmistä valitse ensin F5 poiminta alta poimi kaikki