Entre Portal

Tietoa sovelluksesta

Uutuudet

Versiotiedot

1 Entré Portal

1.1 Valikko

1.2 Info

1.3 Omat tilaukset

1.4 Aikakirjaus

1.5 Aloita aikakirjaus

2 Aikakirjaus (=Xpajan tapahtumakirjaus)

2.1 Tapahtumienkirjaus ja muutokset

2.1.1 Yksittäisen tapahtuman syöttö

2.1.2 Useamman tapahtuman syöttö samalle päivälle

2.1.3 Tapahtuman muuttaminen

2.1.4 Tapahtuman poistaminen

2.1.5 Tapahtumien kopiointi päivältä toiselle

2.1.6 Saldon tarkistus

3 Omat tilaukset (=Xpajan työmääräimet)

3.1 Xpajan työmääräimen tilaa vaihdetaan värikoodeilla

3.2 Omat tilaukset –laatassa näkyvät tiedot

3.3 Työmääräimen haku suorittaa haun seuraavista kentistä

3.4 Työmääräimen perustaminen ja muutokset

3.4.1 Uuden työmääräimen perustaminen asiakasrekisterin asiakkaalle

3.4.2 Uuden työmääräimen perustaminen MUUT -asiakkaalle

3.4.3 Uuden työmääräimen perustaminen UUSI -asiakkaalle

3.4.3 Navigointi työmaalle

3.5 Aikakirjaus työmääräimellä

3.5.1 Tapahtumien syöttö työmääräimelle

3.5.2 Tapahtuman muuttaminen työmääräimellä

3.5.3 Tapahtuman poisto työmääräimeltä

3.6 Tuotehaku työmääräimellä

3.6.1 Tuotteiden lisäys työmääräimelle

3.6.2 Tuotteen muuttaminen

3.6.3 Lisävalinnat työmääräimen tuoteriveillä

3.7 Kuvien tallentaminen työmääräimelle

3.8 Tarkistuslista työmääräimellä

Tietoa sovelluksesta

Hallitse yrityksen työtilaukset töiden vastaanotosta niiden luovutukseen.

Käyttämällä Entré Portalia voit unohtaa paperiset tarvike- ja tuntilistat. Tuntien ja tarvikkeiden kirjaaminen työtilaukselle on nopeaa ja yksinkertaista. Syötetyt tiedot tallentuvat reaaliajassa Xpaja ohjelmistoon. Kirjausten tekeminen suoraan työmaalta ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Tärkeimmät ominaisuudet:

• Työajankirjaus suoraan kalenteriin
  • Tarvikkeiden lisääminen työtilaukselle
  • LVIS tukkureiden tuoterekisterit
  • Tehokkaat hakutoiminnot
  • Viivakoodinlukija

Entré Portal vaatii toimiakseen Xpaja ohjelmiston.

Uutuudet

• Käyttöliittymän teema
  • Pikatoiminto ”Aloita aikakirjaus”
  • Tilaukset kartalla
  • Navigointi

Versiotiedot

Lataa Entré Portalin uusi versio (4.2.147) Google Play Kaupasta hakusanalla ”pajadata” tai ”xpaja”. Ole tarkkana, että asennat oikean sovelluksen:

1 Entré Portal

Entré Portalin aloitusnäkymä koostuu kahdesta päälaatasta: Omista tilauksista ja Aikakirjauksesta (kuva 1). Omat tilaukset kautta pääset tekemään uuden työmääräimen, sekä muutokset ja lisäykset työmääräimelle. Aikakirjauksen kautta voit kirjata tapahtumia (tunnit, päivärahat, km-korvaukset jne.) suoraan Xpajan tapahtumakirjaukseen.

1.1 Valikko

• Yrityksen nimi
  • Asentajan nimi
  • Omat tilaukset
  • Aikakirjaus
  • Uloskirjautuminen
  • Asentajan sähköposti
  • Asentajan nimi
  • Yrityksen nimi
  • Asiakasnumero
  • Sovelluksen versio
  • Kielivalinta
  • Uloskirjautuminen

1.3 Omat tilaukset

• Uusi näyttää kaikki Avoin ja Kesken tilassa olevat työmääräimet yhteensä.
  • Tärkeä näyttää kaikki työmääräimet, joiden toimitusehto on Xpajassa 9999 eli kiireellinen.
  • Yhteensä näyttää kaikki työmääräimet yhteensä (Avoin, Kesken ja Valmis -tilassa olevat työmääräimet).

1.4 Aikakirjaus

• Työtunnit jaksolla näyttää tapahtumajakson tunnit yhteensä
  • Kirjatut tunnit näyttää tapahtumajaksolle kirjatut tunnit

1.5 Aloita aikakirjaus

• Uuden Éntre Portalin päävalikosta löytyy myös uusi aikaleimaus toiminto (Aloita aikakirjaus), millä asentaja voi kirjata työn aloitetuksi / lopetetuksi.

2 Aikakirjaus (=Xpajan tapahtumakirjaus)

Aikakirjauksen kalenterinäkymässä päivän tunnit yhteensä näkyvät päivän vasemmassa sarakkeessa. Oikeassa sarakkeessa näkyvät muut tapahtumat yhteensä (päiväraha, km-korvaus jne.). Päiville on määritelty omat värit kirjattujen tuntien mukaan (kuva 2).

• Punainen, kun tunteja kirjattu vähemmän kuin 8
  • Vihreä, kun tunteja on tasan 8
  • Sininen, kun tunteja on yli 8

Esimerkki (pvm 25.11.2019):

• Tunteja 7 h
  • Urakkatunteja 1 h
  • Ateriakorvaus 1 kpl
  • Kilometrejä 210 km

Vasemmassa sarakkeessa 8 ja oikeassa 211.

Päivän väri on vihreä.

2.1 Tapahtumienkirjaus ja muutokset

Siirry Aikakirjaus -laatan kautta kirjaamaan tapahtumia.

2.1.1 Yksittäisen tapahtuman syöttö (kuvat 3 ja 4)

• Napauta haluttu päivä ja napauta LISÄÄ
  • Syötä tarvittavat tiedot tapahtumaan
  • Napauta TALLENNA.
  • Sovellus ilmoittaa Tallennettu ja siirtyy kalenterinäkymään.

2.1.2 Useamman tapahtuman syöttö samalle päivälle (kuvat 3 ja 4)

• Napauta haluttu päivä ja napauta LISÄÄ.
  • Syötä tarvittavat tiedot tapahtumaan ja napauta LISÄÄ.
  • Sovellus ilmoittaa Tallennettu ja syöttäikkuna jää auki
  • Muuta tiedot toista tapahtumaa vastaavaksi ja napauta TALLENNA.
  • Sovellus ilmoittaa Tallennettu ja siirtyy kalenterinäkymään.
  • Valitulle päivälle on tullut kalenterinäkymään kaksi tapahtumaa lisää.

2.1.3 Tapahtuman muuttaminen (kuva 5)

• Napauta päivä, jolla on tapahtumia.
  • Napauta tapahtuma aktiiviseksi kalenterin alapuolelta, jolloin MUUTA ja POISTA -napit aktivoituvat.
  • Napauta MUUTA. Muuta tietoja ja napauta TALLENNA.
  • Sovellus ilmoittaa Tallennettu ja siirtyy kalenterinäkymään.

2.1.4 Tapahtuman poistaminen (kuva 5)

• Napauta päivä, jolla on tapahtumia.
  • Napauta tapahtuma aktiiviseksi kalenterin alapuolelta, jolloin MUUTA ja POISTA -napit aktivoituvat.
  • Napauta POISTA.
  • Sovellus ilmoittaa Poistettu.

2.1.5 Tapahtumien kopiointi päivältä toiselle (kuva 6)

• Napauta päivä, jolla on tapahtumia.
  • Napauta LISÄVALINNAT –> KOPIOI.
  • Napauta päivä mihin kopioidaan ja napauta TALLENNA.
  • Sovellus ilmoittaa Tallennettu.

2.1.6 Saldon tarkistus (kuva 6)

• Napauta kalenterinäkymässä LISÄVALINNAT –> SALDO.
  • Saldo näyttää tapahtumajakson kertymät.

3 Omat tilaukset (=Xpajan työmääräimet)

Mobiilikäytössä työmääräimien avulla hoidetaan huoltokeikat aina tilausvaiheesta laskutukseen saakka. Niiden erilaisilla tilakoodeilla hallitaan ja seurataan työn etenemistä.

3.1 Xpajan työmääräimen tilaa vaihdetaan värikoodeilla

• Punainen    = Avoin
  • Keltainen    = Kesken
  • Vihreä        = Valmis

3.2 Omat tilaukset –laatassa näkyvät tiedot

• Uusi           = Avoin ja Kesken -tilassa olevat työmääräimet yhteensä.
  • Tärkeä       = Työmääräimet, joiden toimitusehto on Xpajassa 9999.
  • Yhteensä   = Työmääräimet yhteensä.
  • Tämä jaottelu on käytössä myös työmääräinlistalla.

Esimerkki (Kuva 9):

Asentajalla on yhteensä seitsemän työmääräintä, joista viisi on avointa tai kesken (loput valmiita) ja yhden toimitusehto 9999. Laatassa näkyy Uusi  5, Tärkeä 1 ja Yhteensä 7.

3.3 Työmääräimen haku suorittaa haun seuraavista kentistä

• Numero
  • Nimi
  • Laskutusosoite
  • Toimitusosoite
  • Viitteemme
  • Viitteenne
  • Asentajan tunnus

3.4 Työmääräimen perustaminen ja muutokset

Siirry Omat tilaukset -laatan kautta työmääräimiin. Tilauslistalla työmääräimet näkyvät seuraavasti jaoteltuna: Kaikki, Uusi (avoin ja kesken -tilassa), Tärkeä (toimitusehto on Xpajassa 9999), sekä Kartalla.

3.4.1 Uuden työmääräimen perustaminen asiakasrekisterin asiakkaalle (kuvat 10, 11, 12 ja 13)

• Napauta työmääräinlistalle LISÄÄ
  • Napauta suurennuslasia avataksesi asiakashaun
  • Tee haku hakukentästä, napauta haluttu asiakas aktiiviseksi ja napauta VALITSE
  • Asiakas siirtyy edelliselle näytölle. Napauta TALLENNA. Sovellus ilmoittaa Tallennettu ja siirtyy työmääräimen perustietoihin.
  • Syötä työmääräimen kenttiin tarvittavat tiedot ja napauta TALLENNA

3.4.2 Uuden työmääräimen perustaminen MUUT -asiakkaalle (kuvat 10, 11, ja 14)

• Napauta työmääräinlistalla LISÄÄ
  • Napauta suurennuslasia avataksesi asiakashaun
  • Napauta listalta MUUT -asiakas aktiiviseksi ja napauta VALITSE
  • Valinta siirtyy edelliselle näytölle. Napauta TALLENNA. Sovellus ilmoittaa Tallennettu ja siirtyy työmääräimen perustietoihin
  • Syötä työmääräimeen asiakkaan nimi ja muut tarvittavat tiedot ja napauta TALLENNA

3.4.3 Uuden työmääräimen perustaminen UUSI -asiakkaalle (kuvat 10, 11 ja 14)

• Napauta työmääräinlistalla LISÄÄ.
  • Napauta suurennuslasia avataksesi asiakashaun.
  • Napauta listalta UUSI -asiakas aktiiviseksi ja napauta VALITSE.
  • Valinta siirtyy edelliselle näytölle. Napauta TALLENNA. Sovellus ilmoittaa Tallennettu ja siirtyy työmääräimen perustietoihin.
  • Syötä työmääräimeen asiakkaan nimi ja muut tarvittavat tiedot ja napauta TALLENNA.
  • Asiakas tallentuu asiakasrekisteriin.

3.4.3 Navigointi työmaalle (kuvat 15, 16 ja 17)

• Napauta työmääräinlistalla tai kartalla työmääräintä.
  • Napauta LISÄVALINNAT –> NAVIGOI.
  • Navigointi aukaisee Google Mapsin, mikä näyttää työmaan sijainnin joko toimitusosoitteen tai jos sitä ei ole niin laskutusosoitteen perusteella.

3.5 Aikakirjaus työmääräimellä

3.5.1 Tapahtumien syöttö työmääräimelle (kuvat 18 ja 19)

• Napauta työmääräinlistalta työmääräintä, jolloin VALITSE– nappi aktivoituu. Napauta VALITSE
  • Napauta välilehdiltä KELLO -ikonia . Napauta LISÄÄ
  • Syötä tarvittavat tiedot tapahtumaan. Mikäli työmääräimen perustietoihin on asetettu työnumero, sen pitäisi olla valmiina Työmaa -kentässä. Napauta TALLENNA
  • Välilehdellä näkyy nyt asentajan nimi vasemmassa sarakkeessa ja syötetyt tunnit oikeassa

3.5.2 Tapahtuman muuttaminen työmääräimellä (kuvat 20 ja 21)

• Napauta työmääräinlistalta työmääräintä, jolloin VALITSE -nappi aktivoituu. Napauta VALITSE
  • Napauta välilehdiltä KELLO -ikonia
  • Napauta asentajan nimeä, jolloin LISÄTIEDOT aktivoituu. Napauta LISÄTIEDOT
  • Sovellus näyttää kaikki asentajan tapahtumat ko. työmääräimellä
  • Napauta haluttua tapahtumaa, jolloin MUUTA ja POISTA -napit aktivoituvat
  • Napauta MUUTA. Muuta tietoja ja napauta TALLENNA

3.5.3 Tapahtuman poisto työmääräimeltä (kuvat 20 ja 21)

• Napauta työmääräinlistalta työmääräintä, jolloin VALITSE -nappi aktivoituu. Napauta VALITSE
  • Napauta välilehdiltä KELLO -ikonia
  • Napauta asentajan nimeä, jolloin LISÄTIEDOT aktivoituu. Napauta LISÄTIEDOT
  • Sovellus näyttää kaikki asentajan tapahtumat ko. työmääräimellä
  • Napauta haluttua tapahtumaa, jolloin MUUTA ja POISTA -napit aktivoituvat
  • Napauta POISTA

3.6 Tuotehaku työmääräimellä

3.6.1 Tuotteiden lisäys työmääräimelle (kuvat 22, 23 ja 24)

• Napauta työmääräinlistalta työmääräintä, jolloin VALITSE –nappi aktivoituu. Napauta VALITSE
  • Napauta välilehdiltä TUOTELISTA –ikonia
  • Työmääräimelle syötetyt rivit näkyvät välilehdellä
  • Napauta ETSI lisätäksesi tuotteita.

Etsi tuote, toimii samoin kuin Xpajassa. Voit etsiä tuotteita koodilla, tuotenimikkeellä, tuotenimike2:lla (asetetaan Xpajassa) ja näiden yhdistelmällä. Tuotteen voi etsiä myös suppeasta hinnastosta laittamalla pisteen (.) hakusanan eteen.

• Koodihaku:
    • Syötä koodi tai osa koodista hakukenttään ja napauta hae, esim. 158
  • Sanahaku:
    • Syötä sana(-t) hakukenttään ja napauta hae, esim. kupari putki
  • Koodi- ja sanahaku:
    • Syötä osa koodista sekä sana(-t) hakukenttään ja napauta etsi, esim. 158 kupari putki
  • Napauta haluttua tuotetta, jolloin alaosaan aktivoituu määrävalinta. Syötä määrä ja napauta LISÄÄ
  • Voit tehdä uuden haun tai palata tuotelista -välilehdelle
  • Palattuasi tuotelistaan, saat rivin määrän näkyviin napauttamalla tuotetta

3.6.2 Tuotteen muuttaminen (kuva 25)

• Napauta työmääräinlistalta työmääräintä, jolloin VALITSE –nappi aktivoituu. Napauta VALITSE
  • Napauta välilehdiltä TUOTELISTA –ikonia
  • Työmääräimelle syötetyt tuoterivit näkyvät välilehdellä
  • Napauta haluttua tuoteriviä, jolloin MUUTA –nappi aktivoituu. Napauta MUUTA
  • Tee tarvittavat muutokset ja napauta TALLENNA
  • Poimittua tuotetta ei voi poistaa riveiltä, mutta sen määrän voi aina nollata, jolloin riviä ei laskuteta!

3.6.3 Lisävalinnat työmääräimen tuoteriveillä (kuva26)

• Napauta tuoteriveillä LISÄVALINNAT.
  • Voit lisätä tekstirivin valitsemalla UUSI TEKSTIRIVI.
  • Voit lukea tuotteen viivakoodin valitsemalla LUE VIIVAKOODI.
  • Luettuasi tuotteen viivakoodin, sovellus kysyy määrän ja onko se palautusta vai lisäystä.

3.7 Kuvien tallentaminen työmääräimelle

• Napauta työmääräinlistalta työmääräintä, jolloin VALITSE nappi aktivoituu. Napauta VALITSE.
  • Napauta välilehdiltä KUVA -ikonia . Välilehdellä näkyy työmääräimelle tallennetut kuvat ja dokumentit.
  • Napauta LISÄÄ. Voit ottaa kuvan kameralla tai lisätä sen kuvakirjastosta.

3.8 Tarkistuslista työmääräimellä (kuvat 28, 29 ja 30)

• Napauta työmääräinlistalta työmääräintä, jolloin VALITSE -nappi aktivoituu. Napauta VALITSE
  • Napauta välilehdiltä RUKSI -ikonia . Välilehdellä näkyy työmääräimen tarkistuslista
  • Valitse tarkistuslista napauttamalla
  • Muuta tietoja ja napauta TALLENNA
  • Lopuksi napauta LISÄVALINNAT, jos haluat tallentaa joko asiakkaan tai työntekijän allekirjoituksen työmääräimelle. Molempia allekirjoituksia ja nimenselvennystä ei voi tallentaa vielä tässä versiossa. Mikäli haluat, että allekirjoitus näkyy Xpajan työmääräin- ja laskuraporteilla, ole yhteydessä Pajadatan tukeen.