Hinnasto

1.1 Yleistoiminnot
1.2Tuotehaku
1.3 Suppea hinnasto
1.4 Päivitykset

Tulosta

Xpaja ohjelmistoon voidaan asentaa ja päivittää LVISnet tukkureiden hinnastoja suoraan Pajadatan palvelimelta. Myös muiden tukkureiden tai tavarantoimittajien hinnastot on mahdollista ajaa hinnastoon. Hinnastotiedostot voidaan päivittää Xpajaan mikäli ne ovat OVT- tai Excel – formaatissa. Uutta tukkuria lisättäessä ota yhteyttä Pajadatan ylläpitoon.

1.1 Yleistoiminnot

Tukkurin nettohinta

Nettohinnan ja alennusprosentin saat näkyviin pitämällä nuolinäppäintä oikealle pohjassa haluamasi tuotteen kohdalla. HUOM! Ohjelmaan pitää olla ajettuna tukkurin lähettämä varastoalennusluettelo (yleensä tekstitiedosto), jotta toiminto voidaan ottaa käyttöön. Ilman alennustiedostoa nuolta oikealle painettaessa näkyy tukkurin ohjehinta ja alennuksena 0.

Omien tuotteiden lisäys hinnastoon

Omiatuotteita hinnastoon lisätään painamalla F10 uusi tuote. Syötä tuotteelle ainakin koodi, tuotenimeke, yksikkö ja oma ovh verottomana.

Huomioitavaa:

Esimerkkejä omista tuotteista; työ, päiväraha, matkakorvaus ja pientarvikkeet. Näiden tuotteiden perustaminen helpottaa laskurivien tekoa. Jaottele omat tuotteet loogisesti (esim. 00100 = Asennustyö, 00200 = Päiväraha, 00300 = Matkakorvaus). Käytä 00 alkua, jotta lisäämäsi tuotteet tulevat hinnaston alkuun. Syötä omille tuotteille myös nettohinta, jos seuraat katetietoja tai käytät Tarjouslaskentaa.

Omat hakusanat

Avaa haluttu tuote painamalla F4 Näytä tiedot. Lisää oma hakusana Tuotenimike2 kenttään ja tallenna F4:llä.

Saatavuuskysely

Saatavuuskyselyn voit tarkistaa löytyy tuotetta tukkurin varastosta. Valitse haluttu tuote tai tuotteet sarkain napilla. Valitse F6 Toiminnot -> saatavuuskysely. Valitse tukkuri ja paina hyväksy. Vastaus aukeaa ruudulle.

1.2Tuotehaku

Voit hakea tuotteita LVIS -koodilla tai tuotenimikkeellä tai kummallakin yhdessä. Hakuehto syötetään aina hakukenttään. Esimerkkejä, jossa haetaan  12×10 kupariputkea . LVI – koodi tuotteelle on 1582111.

Haku ehdoilla

Kirjoita hakukenttään hakuehto esim. 0 KUP PUT 12 ja paina F2 hae ehdoilla. Ohjelman näkymäruutuun muuttuu teksti hakutulos ja ruudulla näkyvät ainoastaan hakuehdon täyttävät tuotteet. Takaisin koko hinnasto näkymään pääset painamalla F2 näytä kaikki tai aloittamalla uuden haun.

Haku tuotenimikkeellä

Kirjoita hakukenttään esim. 0 KUP PUT 12 ja paina Enter, niin ohjelma aloittaa haun. Ohjelma hakee ensimmäisen hakuehdon täyttävän tuotteen. Painamalla Enter uudelleen ohjelma hakee seuraavan tuotteen, joka täyttää hakuehdon.

Haku LVIS – koodilla

Kirjoita tuotteen LVIS koodi hakukenttään ja paina Enter, jolloin ohjelma hakee kyseisen tuotteen.

Haku LVIS – koodilla ja tuotenimikkeellä

Kirjoita hakukenttään koodin alkua esim. 158 ja hakusana esim. 12×10 ja paina enter. Ohjelma hakee ensimmäisen hakuehdon täyttävän tuotteen.

1.3 Suppea hinnasto

Käyttäjän on mahdollista luoda ohjelmaan yleisimmin käytettyjen tuotteiden lista ns. Suppea Hinnasto, joka helpottaa tuotteiden löytämistä hinnastosta. Suppeaan Hinnastoon lisätyt tuotteet näet painamalla hinnastossa F8 Suppea Hinnasto. Tällöin näkymä kenttään muuttuu teksti Suppea. Takaisin Hinnastoon pääset painamalla F8 Laaja hinnasto. Suppeaan hinnastoon lisättyjen tuotteiden koodi värjäytyy laajassa hinnastossa siniseksi.

Tuotteita lisätään suppeaan hinnastoon painamalla halutun tuotteen kohdalla plus(+) merkkiä ja poistetaan suppeasta hinnastosta miinus (-) merkillä.

1.4 Päivitykset

Hinnaston päivittäminen

• Valitse Ylläpito -> Päivitykset
  • Ruudulle aukeaa uusi ikkuna, jonka otsikko on valitse hakemisto
  • Valitse Pajadatan palvelin ja paina Hyväksy
  • Aukeaa uusi ikkuna otsikolla WWW-tuotepäivityslinkit
  • Paina näppäimistöltä CTRL – nappi pohjaan, jonka jälkeen valitse päivitettävät rekisterit klikkaamalla niitä hiiren vasemmalla napilla, siten että rekisterin tausta muuttuu siniseksi.
  • Kun päivitettävät rekisterit on valittu, paina Hyväksy
  • Ohjelma aloittaa tiedostojen lataamisen
  • Kun ohjelma on ladannut tiedostot, tulee kysymys; Päivitetäänkö hintapäivitys…
  • Tukku Nro: xxx? Vastaa kysymykseen Kaikki.
  • Ohjelma aloittaa hinnastopäivityksen
  • Kun päivitys on valmis, tulee kysymys tulostetaanko päivitys raportti? Vastaa kysymykseen ei.

Alennuspäivitys

Alennuspäivitys toimitetaan asiakkaalle aina sähköpostin välityksellä. Päivitys tehdään seuraavasti:

• Tallenna liite esim. tukku_ale.txt, hakemistoon C:\Xpaja\TUKKU\Tukkurikansio\
  • Avaa Xpaja ja valitse Ylläpito -> Päivitykset
  • Valitse aukeavasta ikkunasta tukkurin päivityshakemisto esim. Tuotepäivitys Onninen ja paina Hyväksy
  • Ohjelma kysyy Päivitetäänkö alennuspäivitys TukkuNro :xxx? Vastaa Kyllä.
  • Ohjelma tekee alennuspäivityksen ja kysyy Tyhjennetäänkö päivityshakemisto? Vastaa kysymykseen Kyllä, jotta kansio olisi tyhjä seuraava päivitystä varten. Tämän jälkeen tulee kysymys Tulostetaanko päivitysraportti? Vastaa kysymykseen Ei
  • Käynnistä ohjelma uudestaan -> Päivitys on valmis